Shopping cart

Subtotal: $4398.00

View cart Checkout

Firewall (Güvenlik Duvarı) Kurulumu

Firewall (Güvenlik Duvarı) Kurulumu

FİREWALL NEDİR?
Firewall, yazılım aracılığıyla gelen/giden tüm ağ trafiğini kontrol ederek, şüpheli ve zararlı eylemleri kontrol eder ve kurallara göre engeller ya da izin verir. Bu sayede ağ güvenliği sağlanmış olunur.
Kısaca güvenlik duvarından bahsettikten sonra şimdi de öneminden bahsedelim. Güvenlik duvarı sistemleri, donanım tabanlı ve yazılım tabanlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yazılım tabanlı güvenlik duvarı, genellikle işletim sistemleriyle beraber gelir ya da üzerindeki işletim sistemlerine kurulur. Basit yapılara sahip ağlar için genellikle bireysel amaçlı ev kullanıcılarının kullanımı tercih edilir. Donanım tabanlı sistemler ise daha sert güvenlik önlemleri almak için daha büyük yapılarda tercih edilir.



Firewall kullanımının önemi nedir?
Hayatımızın her evresinde olan teknolojik ürünler, kötü düşünceli insanlar içinde hedefi haline geldi. Sistemlerin veya cihazların güvenlik açığı ya da insan zafiyeti kullanılarak istenmeyen sonuçlarla karşılaşabiliyoruz. Firewall gereksinimi bu noktada sistemlerin olmazsa olmazı haline geldiğini söylemek yanlış olmaz.
Firewall, güvenlik zafiyetini en aza indirerek gerekli önlemlerin alınmasına yardımcı olur. Yazılımsal veya donanımsal türde firewall uygulamaları, temel olarak sistemlerin önüne geçip güvenlik açıklarını veya insan zafiyetinin vereceği zararlardan koruyor.Bu yapılar sayesinde belirlenen kurallar ve protokoller ile dış tehlikelere karşı sistemlerinizi güvenli hale gelir.Belirlenen kurallara uygun trafiğe erişim verilirken, izin verilmeyen ağ trafiği engellenir. İnternet ile güvenlik duvarı arkasında bulunan ağınız arasındaki iletişim güvenliği sağlanmış olur.