Shopping cart

Subtotal: $4398.00

View cart Checkout

Server Odası Kurulumu

Server Odası Kurulumu

Sistem odası ve veri merkezinin fiziksel ürünler aracılığıyla kurulması geniş kapsamlı işlemlerin yapılmasına bağlıdır. Bunun için, iklimlendirme sistemleri, yangın algılama ve söndürme sistemleri, fiziksel geçiş kontrol sistemleri, izolasyon, aydınlatma, ısı ve nem takip sistemleri gibi birçok yapının belirlenen standartlara uygun şekilde yapılması gerekmektedir.Sistem odası ve veri merkezi kurulumu için teknolojik ve kapasiteye göre rapor düzenlenmesi ve buna göre hareket edilmesi gerekiyor. Uygun yer seçimi, çevresel koşullar, bina içi koşullar, elektrik altyapısının uygunluğu bu rapor içerisinde yer alabilir.

SİSTEM ODALARI NASIL ÇALIŞIR?
Sistem odaları; network bileşenleri ve bilgisayar tabanlı sistemlerin entegrasyonu ile çalışır. Bu sistemler dahilinde çok parçalı donanımların ve altyapıların kullanılmasından dolayı sistem odası kurulumu sürecinde kullanılan yazılım ve donanımlar sistemin işlerliği açısından önemlidir. Her bir sistem donanımının farklı bir işlevi olduğundan bu donanımların çalışma prensiplerinin de farklılık göstermesi doğaldır. Kurumsal firmaların bilgisayar tabanlı tüm varlıklarının merkezi olarak da nitelendirilen IT odaları, tüm şirket bilgisayarlarının bağlı olduğu ortak bir ağ üzerinden çalışır. Bunun yanı sıra büyük veri tabanı sistemlerinin de entegre olduğu bu sistemler, şirketlere milyonlarca veriyi kontrol etme ve anlamlandırma olanağı da sağlar.

SİSTEM ODASI NASIL OLMADIR?
Sistem odası kurulumu yapılmadan önce bazı unsurların tamamlanması gerekiyor. Öncelikle bunlardan bahsedeyim.

Sistem odasının yeri: Odanın bulunacağı alanın üstünde ya da altından su borusu geçmemelidir. Tabi ki kalorifer borusu da geçmemelidir. Çünkü en ufak bir su kaçağında, odanın güvenliği tehlikeye girebilir. Sistem odası, ara katlarda olmalıdır. Teras ya da çatı alanlarının hemen altında olmamalıdır.

Aktif bir soğutma sistemi bulunmalıdır. Genelde güçlü klimalar bu iş için kullanılır. Aktif soğutma, oda içerisindeki yüksek sıcaklıkların tehlikeli boyutlara ulaşmasını engeller. Klima olarak inverter ve nem alma özelliği olan bir cihaz tercih edilmesi önemlidir.Klima dışında güçlü fanlar da bu odalarda kullanılabilir. Eğer klima bulunmayan bir oda seçilmişse, o zaman pasif soğutma yapılabilecek bir alana ihtiyaç vardır. Mesela doğrudan güneş ışığı almayan ve her zaman serin olan bir alan…