Shopping cart

Subtotal: $4398.00

View cart Checkout

Web Domain Araştırması ve Tasarımı

Web Domain Araştırması ve Tasarımı

Domain, insanların bir siteye ulaşmak için tarayıcıya yazdıkları adrestir. Tıpkı parmak izi gibi her domain adı da belirli bir web sitesine özeldir ve diğer web sayfalarıyla ortak kullanılamaz veya tekrar edilemez.

DOMAİNLER NE İÇİN OLUŞTURULMUŞTUR?
Domainler, bir web sitesinin online konumlandırıcısını temsil eden İnternet Protokolüne (IP) erişmenin kolay bir yolu olarak oluşturulmuştur. IP adresi, her bilgisayara atanan ve noktalarla ayrılmış 0 ile 255 arasında değişen dört ondalık sayıdan oluşur. Bu görünüşte rastgele sayı dizileri, bilgisayarlar için uygun olsa da insanlar sayılar yerine hatırlayabilecekleri kelimeleri kullanmayı tercih edebilirler. Tıpkı telefonunuza bir numara kaydetmeye benzer şekilde domain adları da 172.217.3.196 numaralı IP adresini google.com olarak kaydetmemize izin verir.

WEB TASARIMIN ÖNEMİ
21. yüzyılda internetin önemi günden güne artmaktadır. Eskiden insanlar bir haber veya bilgi kaynağı olarak gazete, dergi, kütüphanelerden yararlanırdı. Şu an neredeyse insanlar bilgi ihtiyacını tamamen internetten karşılamaktadır. Bu noktada şirketeler ürün ve hizmetlerini pazarlarken bunun yanında kurumlar düşüncelerini, fikirlerini yaymak istediğinde, kullanıcı dostu, insanları sıkmayacak web tasarımlara ihtiyaç duymaktadırlar.