Shopping cart

Subtotal: $4398.00

View cart Checkout

Veri Kurtarma ve Yedekleme

Veri Kurtarma ve Yedekleme

Veri yedekleme, verimli ve uygun maliyetli yedekleme için teknikleri ve çözümleri birleştiren bir uygulamadır. Verileriniz bir veya birden fazla lokasyona önceden belirlenmiş frekanslarda ve farklı kapasitelerde kopyalanır.Kendi mimarinizi kullanarak esnek bir veri yedekleme işlemi kurabilir veya mevcut hizmet verenleri kullanabilirsiniz.Günümüzde maliyetleri hesaplamanıza, veri kaybını önlemenize ve veri ihlallerini önlemenize yardımcı olacak çok sayıda kurumsal depolama çözümü bulunmaktadır.

VERİ YEDEKLEME KAVRAMLARI

Yedekleme Çözümleri Ve Araçlar:
  Verileri manuel olarak yedeklemek mümkün olsa da, çoğu kuruluş verilerini yedeklemek için bir teknoloji çözümü kullanır.

Yedekleme Yöneticisi: her kuruluş, yedeklemelerden sorumlu bir çalışan atamalıdır.Bu çalışan, yedekleme sistemlerinin doğru şekilde kurulduğundan emin olmalı, bunları periyodik olarak test etmeli ve kritik verilerin gerçekten yedeklendiğinden emin olmalıdır.

Yedekleme Kapsamı ve Zamanlaması: Her firma, hangi dosya ve sistemlerin yedeklenecek kadar önemli olduğunu ve verilerin ne sıklıkta yedeklenmesi gerektiğini belirten bir yedekleme ilkesine sahip olması gerekir.

Kurtarma Hedefi: Firmalar olağanüstü durumların oluşması halinde kaybetmek istediği veri miktarıdır ve yedekleme sıklığını belirlemesi gerekir.Eğer veriler günde bir kez yedekleniyorsa, kurtarma hedefi 24 saattir. Yani kurtarma hedefi ne kadar düşükse o kadar fazla veri depolama, bilgi işlem ve ağ kaynağı ihtiyacı olur.

Kurtarma Süresi Hedefi: Verilerin ne kadar süre boyunca yedekten geri yüklenmesi gerektiğini gösteren süredir.

Veri Kurtarma Planı: Veri kaybının işletmeler üzerindeki potansiyel etkisini yukarıda belirttik.Dolayısıyla her firma veri yedekleme stratejisine sahip olması ve bununda öneminin ne denli büyük olduğunu anlaması gerekir.